White Man CAN Jump!

Los Angeles šiuo metu vyksta NBA visų žvaigždžių renginys. Įvairių rungčių prizus sportininkai ir scenos nesusipratimai (aš nesu girdėjęs nei vienos jo dainos ir tuo labiau didžiuojuosi – apsaugok dievuliau mano ausytes ir toliau) išsidalino dar vakar, o už keleto valandų laukia ir svarbiausia savaitgalio kova – weatcoast vs eastcoast.

Ir kaip nekeista automobiliai ten labai svarbūs. Pagrindinis šventės remėjas yra “Kia” ir jų marketingistai išties padirbėjo iš peties – kad prie “All-Star LA2011” logo visur įklijuotas ir “Kia” pavadinimas tai čia dar juokas, palyginus su finaliniu (laimėjimą atnešusiu) Blake Griffin pasirodymu dėjimų konkurse (tiesa operatoriai kiek užgrybavo):

Turbūt buvo kažkaip taip – infiltruotas “Kia” agentas pateko į salę, kur Blake treniravosi ir paklausė:

– “gerbiamasai ar jūs jau nusprendėte kokį dėjimą pasiliksite pabaigai?”

– “dar ne, vis neapsisprendžiu, man labai svarbu laimėti šį konkursą, nes toks spaudimas aplinkui – didelę atsakomybę jaučiu…”

– “o jūs, tamstele, ar galėtumėte peršokti, na pavyzdžiui, per automobilį?”

– “aš galiu ir per traukinį peršokti, o kodėl jūs klausiate?”

– “na mes, tiesiog, tokią idėją turime, atstumtume jums automobilį po krepšiu, jūs peršokęs įdėtumėte, būtų labai gražu ir efektinga, tikrai laimėtumėt turnyrą…”

– “nu gal ir nieko…?”

– “na, o ta proga, kad taip gražiai bendraujame tai mes jums ir tų mašinėlių kokias tris nukrautume, žinom gi, kad jūs nevažinėsit, nes vairuojat “Porsche”, “Bentley” ir “Maserati”, bet va draugams ar giminėms tai tikrai praverstų…”

– “nu gerai visai būtų, nes užknisa tie draugai ir giminės – tai jiems Poršą duok pavairuot, tai Bentlio užsigeidžia…”

– “nu matot kaip gerai, tai mes pristumsime Jums mašinėlę per lemiamą dėjimą”

– “o kas čia per markė bus?”

– “Kia, čia Kia”

– “No-kia”?

– “ne, ne, Kia, geros mašinikės ir garantija 10 metų”

– “na tai OK tada, peršoksiu aš tą jūsų mašiną”

Čia buvo “Kia Optima” – vidutinis, nebrangus, amerikiečiams skirtas sedanas, apdovanotas visai padoria išvaizda ir kvailu pavadinimu (betrūksta tik antro žodžio – “linija”), ir esu beveik įsitikinęs, kad po šio savaitgalio pardavimų kreivė solidžiai pakils. Renginio TV auditorija didelė, o amerikiečiai juk tikri vartotojai – pamatė, patiko, nuėjo, išbandė, pasirašė sutartį ir tą pačią dieną išvažiavo iš salono. Šiaip ar taip, “Kia” šaunuoliai – juk jų automobilis dabar kelias dienas suksis per viso pasaulio sporto apžvalgas, ir svarbiausia, kad automobilis čia buvo visavertis dalyvis, o ne šiaip kokio teniso turnyro kampe stovintis prizas. O ir pats Blake, kaip naujoji jėgiškų dėjimų žvaigždė, bent kurį laiką stipriai prisidės prie promoucijos – juk kalbant apie jo pasirodymą “All-Star” savaitgalyje visi būtinai aptars tą dėjimą per automobilį, ir tikrai bent kas trečias prisimins, kad tai buvo “Kia”.

P.S. Pavadinimas su aliuzija į šitą (filmas kvailas, kaip ir didžioji dauguma juostų apie krepšinį ir kitokį sportą).

P.S.2 Don’t try this at home Blake dėjimui negalioja, tik nestatykit merginos vietoj automobilio!

Tagged , , , , , , , , , ,

8 thoughts on “White Man CAN Jump!

  1. Paulius says:

    beje, tose selebričių varžybose, kur Bieber nežinia už ką gavo MVP, dalyvavo ir 1/4 lietuvis Jason Sudeikis – jis ne mega žvaigždė, bet vis vien šis tas :).

    • skirtumas says:

      Kas yra “MVP”? O beje, pastebėjau dar tokia vieną dizaininę madą – tai ratlankius. Dabar visi labai mėgsta dėti tokius pilnesnius. Anksčiau man regis madoj buvo tokie lyg nieko nebūtų. Ką pats apie tai manai? Ar tik ne BMW/AUDI pradėjo tą naują madą? Ar ratlankius gamina ir kuria kažkas atskirai?
      O ta kia visai faina (ir tie ratlankiai labai ją puošia). Jei ne tas pavadinimas. Kažkoks kaip skarbonkė.

      P.S. apie tą kur ant merginos užkrito tai jau nebedėk… blemba, koks svetimos gėdos jausmas užplūdo… fui. išjungiau ant staigio… 🙂

      • Paulius says:

        MVP – most valuable player.
        Mados automobilizme (kaip ir visur kitur) egzistuoja, o, kad išsiaiškinti jų priežastis reiktų atlikti gilesnį tyrimą. Vis dėl to, manau, kad tiekėjai (gamintojas juk 60 proc. dalių ima iš tiekėjų) čia vaidina svarbų vaidmenį – maždaug šiam “sezonui” paruošėm tokias “naujas” technologijas (LED žibintus, ratlankius, interjero medžiagas ir pan.), kurias jau užsakė 2/3 gamintojų, tai paimkit ir jūs.
        O gal tos mados atsiranda chaotiškai, be jokios priežasties, kaip mano kažkuriam įraše aprašytas chromuotas dekoras vairo apačioje ar ruda spalva – kažkas padaro, o visi, bandos jausmo vedami, ima kopijuoti.
        Ratlankius gamina atskiros firmos, bet aišku dizainas būna derinamas arba inicijuotas gamintojo, bet juk paskui kiek pakeitus dizainą niekas netrukdo pasiūlyti kitiems 🙂

        Man tas šuolis patiko, jei jau daryt avantiūrą tai daryt kaip reikalas. Ten lyg ir buvo lemiamas dėjimas, tai bičas pagalvojo – viskas arba nieko 🙂

  2. Tomas says:

    Tuštybių muge tas Slam Dunk Contest virsta… Nebe dėjimai ir krepšininko sugebėjimai pirmoje vietoje, o šou ir artistiškumas – nebeužtenka supermeno apsiausto, jau reikia chorų, vaidybos sugebėjimų, mašinų su panoraminiais stoglangiais:) Beje – tas dėjimas per mašiną nėra jau kažkuo ir išskirtinis – jau prieš 16 metų šįkart TIKRAS “white man” Marko Milic įdėjo per visą mašiną http://www.youtube.com/watch?v=2Dhwqu23kI0 , o ne tik per jos kapotą, kaip padarė Griffin. Kad pastarojo dėjimas butų buvęs išties išskirtinis, tai toks žvėris kaip Griffin, turėjo mažų mažiausiai įdėti per išilgai pastatytą automobilį 🙂
    Tačiau kas tiem čipsų valgytojams Marko Milic, svarbiau, kad laimėjo tas, kas ir iš anksto buvo pasmerktas laimėti. Šou lieka šou…

    • skirtumas says:

      Ten man regis mažiukas mašiniukas. Mažesniukas nei kia:)
      Šiuo atveju pas Paulių daugiau man įdomu ne tas gviazdų šow, o pati mašina. Aš iš tiesų nesitikėjau tokio visai faino dizaino iš kia… Nors joje man matosi Honda civic’as 😉

    • Paulius says:

      Aš šį “All-Star” stebėjau pakankamai išsamiai, ir man jis labai patiko (na tik rungtynių dar nemačiau, reiks bent hailaitus pasižiūrėt šiandien).
      O kaip galėtume pavadinti visą šį savaitgalį? Tik vienu žodžiu iš didžiosios raidės – Show! Rytai su vakarais ar naujokai su antramečiais gi nelošia rimtai, dėjimų konkurso vertinimas turbūt subjektyvesnis nei “Žvaigždžių duetuose”, celebrity geimas su MVP Bieberiui buvo išvis absurdas, o jei prie shooting skills būtų pastatę Europos teisėją, tai tas nebūtų spėjęs švilpti žingsnių. Vienintelis rimtas turnyras čia buvo turbūt tritaškių konkursas, kuriame yra visiškai objektyvus vertinimas – kiek įmetei, tiek ir turi, visam kitam apibūdinti joks kitas žodis kaip Show ir netinka.
      Amerika juk ir buvo sukurta, kad uždirbti pinigų, tai jie daro pinigus iš visko, ir kol mes juokiames koks bukas NBA krepšinis, 90 proc. klubų net ir nieko nelaimėdami dirba pelningai, kai Europoj proporcija turbūt atvirkštinė, be to ir su salių (super didelių salių – po 20.000 vietų!) užpildymais Amerikoj jokių problemų, kai Europoj ne į visas Eurolygos varžybas ir 5000 bilietų parduoda…
      Ko jau ko, bet renginius rengti iš Amerikos tikrai galima pasimokyti.

      Dėjimų konkursas buvo geras, nes buvo naujų dėjimų (į 2 krepšius, su 3 kamuoliais, neužmynęs (?) linijos Ibaka įdėjo nuo baudų, o Blake nebuvo nei originalus nei stebinantis, tačiau pasirodė galingai ir show elementų pagalba laimėjo (pasikartosiu – subjektyvaus vertinimo konkurse).

      O Marko Milic? Na ir ko jis vertas, jei visi puolė traukti jo video iš jutūbo tik po Blake show? Kas apie jį žinojo iki tol? gal kokiam Afrikos kaime koks bičas ir per dramblį įdeda, bet kas apie tai žino?

      • Tomas says:

        Viskas teisingai, as nenoriu pasakyti, jog renginys š…., jokiu būdu! Kaip ir sakai, Europai mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis, kaip reikia uždirbti pinigus iš krepšinio. Man tiesiog gaila to, jog daugelį metų lyga “iš už Atlanto” sėkmingai balansavusi tarp show ir krepšinio, visada sugebėdavo pastarąjį padaryti pagrindiniu traukos objektu. Nežinau koks vaizdas susidarė kitiems, bet tiek išsidirbinėjimo, kiek buvo šiemet, aš dar nebuvau matęs. Vietomis man buvo panašiau į gerai žinomų american wrestling bičų pasirodymus, nei į įprastas all-star šventes.

        P.S. Tiesa, prisipažinsiu – gailėdamas laiko parsipučiau tik Slam Dunk Contest’ą, kitas palikdamas ateičiai, tad visko gali būti, jog tik ši dalis buvo tokia “persūdyta”.

        2 P.S. Marko Milic dėjimą atsimenu dar nuo tų metų, kai jis tai ir padarė – “krepšinio pasaulyje” (tiek laidos prasme, tiek ir aplamai:)) šis momentas nuskambėjo gan plačiai – vis vien neeilinis įvykis. Aišku, amerikiečiams ir dabar “dafieni” ant to Miličiaus:). Kyla klausimas – o kiek žmonių po 16 metų atsimins Griffino dėjimą ? Laikas juk viską trina…

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar