“VW” muziejus

Žinau, kad eilinį kartą būsiu apkaltintas tyčiniu “VW” menkinimu ir panašiai. Bet tiesiog nesusilaikiau nepatalpinęs šių nuotraukų čia. Ir viešai pasižadu bent kokį mėnesį apie “VW” nerašyti blogai arba bent jau visai nerašyti.

Pats suprantu, kad gal ir per daug jau esu pavaręs ant “VW”, nes, realiai, nesu priešiškas nei vienam brandui – man žiauriai patinka toks išradimas kaip automobilis, o visa kita tėra tik detalės.

Taigi, apie “VW” muziejų. Nuotraukos labai puikiai iliustruoja mano pamąstymus (1, 2), kad “VW” istorija, iš esmės, yra “vabalo” istorija. Tuo puikiausiai galima įsitikinti ir  gamintojo muziejuje (tai ne kokios tyčia mano parinktos nuotraukos, jos iš oficialus puslapio):

Suprantama, kad "VW" muziejuje turi būti "vabalų"

Nesuklyskite, krokodilas, kurį matote dešinėje irgi "vabalas"

Bet gal jų kiek per daug?

Kita vertus, o ką daugiau gali parodyti "VW"?

Jei atsibodo "vabalai" galite pasigėrėti šiais šedevrais

Gerai, jau gerai, yra čia ir vertų dėmesio eksponatų

Nepaisant visko, aš šį muziejų labai norėčiau aplankyti (nes visi automuziejai man yra kažko verti – o šis vizualiai tikrai gražus), tik kad jis waiting list’e yra turbūt kokioje 25 vietoje, tai teks ilgokai laukti… Nors, per tą laiką “vabalas” istoriškai taps tik vertingesnis,  nes iš kasdieninių gatvių išnyks beveik visiškai (dabar, karts nuo karto, vieną kitą pamatyti dar pavyksta), taigi ekspozicija su laiku taps tik įdomesnė.

Tagged , , , ,

2 thoughts on ““VW” muziejus

  1. Jonas says:

    Būtų labai smagu pamatyti tamstos auto muziejų waiting-list’ą. Aš kažkaip vis dar nei vienam nebuvau, bet labai norėtųsi…

  2. Paulius says:

    Planas buvo aplankyti Italiją, kur šalia Modenos yra Ferrari ir Lamborghini būstinės su muziejais – iš anksto užsiregisytravus net ir į gamyklą lygtais galima patekti.
    Tačiau kažin ar tą Italiją pavyks šiemet pasiekti, nes turint šeimą atsiranda ir kitų prioritetų 🙂
    Tai toks ir waiting listas – Italija per kokius 2-3 metus, o paskui us matyt.
    Realiai, manau, vertingiausi yra gamintojų muziejai, nes ten būna estetiška ir teminė ekspozicija.
    Dideli visokios technikos muziejai angaruose dažnai panašūs į balaganus, nors eksponatų turi ir labai gerų, taigi aš pirmenybę teikščiau gamykliniams.
    Na o paskui maži, bet unikaliose vietose (pvz. pilyje) įkurti muziejukai, kurių yra pvz. kokioj Prancūzijoj – specialiai į jį nevažiuosi, bet keliaujant pro tokį prasukti būtų gera pramoga.

    Yra toks “Fia” sudarytas sąrašiukas, kuriuo kiekvienas automėgėjas gali vadovautis keliaudamas 🙂
    http://auto.popo.lt/files/2011/04/museums.pdf

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar