Laisvė neparduodama

Čia kaip ir ateinančios Kovo 11-osios proga.

Taip jau yra, kad mastydamas apie mažos valstybės (kaip mūsų) privalumus, nelabai daug jų atrandu. Tas aišku manęs nedžiugina, bet apart tų teigiamų dalykų (kurių tikrai yra) yra ir dar vienas labai didelis pliusas.

Prieš keletą/keliolika metų plačiai vartota (ir iki negalėjimo atsibodusi) frazė, kad gyvename interneto/skaitmeniniame amžiuje pagaliau iš tikrųjų realizuojasi (ir su kaupu). Internetas tampa vis labiau aktyvus, socialus ir visaip kitaip artimas, o jo reikšmė auga astronomiškai. Tą supranta ir pasaulio galingieji organizuodami tokius internetinius konkursus kaip į Davosą (kurio mes vos vos nelaimėjome). Ir būtent, tokiuose konkursuose Lietuva gali drąsiai (drąsi juk šalis) rėkti “Mes-Jėga” (kaip dainavo Meškėla).

Manau, kad mūsų šalies dydis ir gyventojų skaičius yra tiesiog superoptimalus tokiems konkursams. Lietuvoje net blogeriai gali sukurti iniciatyvą, kuri įgalins prastumti mūsų kandidatą interneto balsavimuose į pirmas vietas, o jei tokios iniciatyvos imtųsi didieji portalai tai mes turbūt laimėtume visus pasaulinius konkursus. Didesnėje, daugiau gyventojų turinčioje šalyje tai jau būtų neįmanoma, nes kandidatų, automatiškai, būtų daugiau, nepavyktų sukoncentruoti visų internautų dėmesio ir t.t. O žinant, kad mes pirmi Europoje pagal interneto greitį ir turim didelę sklaidą, susidaro tiesiog ideali situacija dominuoti tokiuose konkursuose.

Kodėl aš apie tai rašau? “BMW” paskelbė konkursą “blogeriams”. Jį laimėjęs gali gauti “svajonių darbą” – metus laiko rašyti blogą ir gauti už tai gausių materialinių gėrybių (kažkaip užderėjo paskutiniu metu tų pasaulinių “svajonių darbo konkurso” marketinginių kampanijų). Kaip ten bebūtų, vienas mūsų tautietis prasuko neblogą piarą ir kol kas tam konkurse laimi didele persvara (žr. “leaderboard”)! Lietuviškas jo blogas, švelniai tariant, silpnas, bet kalba ne apie tai. iniciatyva yra labai sveikintina ir aš nuoširdžiai noriu, kad jis laimėtų. Klausimas tik ar balsai tam konkurse bus vienintelis kriterijus, nes terms&conditions ten yra kažkokių kabliukų apie “profesionalumo įrodymą” ir pan. (nemanau, kad “BMW” labai norės blogerio iš kažkokios Lietuvos) – na bet pažiūrėsime.

Aš kaip blogeris irgi dalyvauju (tik negaliu taip šlykščiai apsimetinėti kaip dauguma dalyvių). O čia printscreenas (jei koks piktas redaktorius ištrintų mano anketą):

Tagged , , , , , , ,

17 thoughts on “Laisvė neparduodama

  1. Tomas says:

    Gerai čia pavarei, man patiko. Gaila nežinojau, kad dalyvauji ir tu – vakar kaip tik prabalsavau už tą bičiuką, nors asmeniškai ir aš vargiai tikiu, jog prastumsim jį į tokią šiltą vietą:) Sėkmės tau, gal iš kitų kompų mestelsiu balsiuką-kitą už tave, tik turėsi prisižadėt, jog jei gausi ten darbą, vis vien šito auto.popo neapleisi, ok? :))

  2. Nuostabi linija, taikli ir suprantama argumentacija! Tas turi būti įvertinta – sėkmės (prabalsavau)

  3. Tomas says:

    Dabar beliks stebėti ar šiame konkurse yra cenzūra ar ne:)) Jei yra, tai Pauliaus anketa greitu laiku turėtų nepastebimai išnykti, nes frazė “actually not so good at all” greičiausiai peržengia visas (BMW galvų nuomone) padorumo ribas…

  4. Prabalsavau 🙂

  5. Paulius says:

    Laimėti aš net nesitikiu, bet tas bičas tikrai turi geras galimybes. Tikrai labai norėčiau, kad jis laimėtų – būtų įdomų pamatyti kaip reaguotų “BMW”.

  6. Rokiškis says:

    Tai ponuli, dabar apsispręskit ir tiesiai pasakykit, nes čia dabar taip ir nesupratau, ar skelbti reklamą, kad už jus balsuotų, ar skelbti reklamą, kad už tą kitą vyruką balsuotų? Ar gal kad už abu balsuotų? 🙂

    Nes aš tai skelbčiau už tamstą, nes tamsta čia man darot įspūdį.

    • Paulius says:

      Kai du pešasi trečias laimi. Aš neturiu praktiškai jokių šansų laimėti, taigi palaikom Artūrą – juo labiau, kad jis lyderiauja ir stipriai.
      Tik, kaip rašiau, nesu galutinai įsitikinęs ar ten tik balsai viską lems.
      Mano anketa labiau kaip maištas prieš (viską apėmusio marketingo) sistemą.

      • skirtumas says:

        Mixed messages… Aš jau už Paulių prabalsavaw… 😉
        Iš kito kompo prabalsuosiu už tąjį kitąjį 😉

        • Rokiškis says:

          O tai leidžiama tiktai už vieną balsuot?

          • skirtumas says:

            Panašu į tai. Nes kai nuėjau pažiūrėti to kitojo, tai ten parašyta buvo “you voted”.

          • Paulius says:

            Ten su tuo balsavimu tai idomiai, galima balsuoti kas diena (!) uz ka nori. Kazkaip man tai labai dirbtina… Matyt padaryta, kad dirbtinai sukelti lankomuma ir taip suzaveti siuo projekto marketingo skyriaus vadus.

  7. Paulius says:

    Sorry, bet tik dabar perskaiciau taisykles.
    Pasirodo tie balsai reikalingi tik tolimesniam patekimui, taigi musu atstovas ten jau kaip ir pateks, nes zemiau 20 vietos nemanau kad nusiris.
    STEP 1:
    Feb 16 – April 1. Write a 200-word blog based on anything related to BMW performance. The 20 highest voted bloggers move to the next stage. So get blogging.

    O paskui (kaip supratau) viskas prasides is naujo
    STEP 2:
    April 2 – April 3. You get 48 hours to create and post a video that proves your obsession with performance and for BMW.
    April 4 – April 22. The world votes on these 20 videos. The top 10 go to the next round.

    Na ir pabaiga:
    STEP 3:
    April 24 – April 27. The finalists interview with Endras BMW. The winner will be decided and announced on May 2. Will you be the Ultimate Blogger?

    Vadinkit mane kaip norit, bet netikiu, kad lietuvis cia tures daug sansu. Cia gi marketinginis projektas, tai ir laimetojas bus renkamas pagal marketinginius kriterijus (kur didziausia rinka/potencialas). “BMW”, turbut, labiausiai noretu rasti gerai rasanti kina, taigi mano kofai yra tokie:
    -kinas 25 proc. (beda gali but tik tokia, kad is Kinijos nedaug kas dalyvaus – bet gal as klystu)
    -amerikietis 25 proc. (svarbi ta JAV bemvui, oi svarbi…)
    -britas 25 proc. (rinka gal ne tiek svarbi, bet tarp britu daug gerai rasanciu)
    -likes pasaulis 25 proc. (tame tarpe mes kokie 1 proc.)

  8. Arturas says:

    Sveikas, Pauliau!
    aciu uz paminejima cia, bet turiu pora svarbiu pastabu:

    1. Piaro nesukau – apie tai parasiau, tik FB ir poroj auto forumu kuriuose lankausi. Visa kita – paciu zmoniu iniciatyva.
    2. Mano blogas su situo konkursu nesusijes visiskai. Jis buvo sukurtas pries daug laiko anksciau, ir tik tam, kad galeciau aprasyti dazniausiai patirtis, arba nuomones kitais klausimais, kurios netelpa i maza FB laukeli. As to blogo nei puoseleju, nei bandau ji padaryti kazkuo geresniu uz standartine wordpress’o bukle 🙂 BMW konkurse renkamas tinkamiausias zmogus, o ne blogas. Priezastys kodel as ten, neturi nieko bendro su mano erdvele internete, kur retkarciais si bei ta parasau.

    Tiek kol kas, sekmes! 🙂

    • Paulius says:

      Supratau, tai tu jau ruoskis ta video filmuot, nes i 20tuka tikrai pateksi, o ten jau prasides viskas is naujo.

  9. Arturas says:

    Prie video didziuliai pasiruosimo darbai jau vyksta seniai. Nors balsai speju vel susiorganizuotu vien Lietuvos deka, bet darysim taip, kad balsuot noretu ir neutralus zmones 🙂

    Ai, dar siek tiek minciu del ano komentaro apie lietuvio sekme ten. Zmones, skelbiantys ta konkursa, nera patys BMW Miunchene. Jie yra rytu Toronto privatus dealeris, toks pat kaip musu Krasta aleksote, tik su proporcingai didesnemis galimybemis ir atviresniu mastymu. Todel nereikia maisyt suinteresuotumo – kinu rinka idomi kinu dealeriams, anglu – anglu, o jiems svarbu parduoti kuo daugiau BMW vadinamoje GTA – greater toronto area zonoje. Nezinau, kiek teko lankytis uzsienyje ir bendrauti su vietiniais, bet ten zmones masinas perka panasiai kaip mes maista – nueina i dealershipa kitoj gatves pusej ir pasiziuri meniu kas tai dienai geresnio uz prieinama kaina 🙂 Viskas.
    O ar uz konkretaus “EndrasBMW” blogerio vardo sedes amerikietis, kinas, lietuvis ar koks indusas, reiksmes netures tol, kol jis mokes trumpai aprasyti tam tikrus naujus BMW produktus ir atspindes butent sito dealershipo marketingo vini – performance’a.

    Reglamentas mano perskaitytas ir isnarstytas skersai ir isilgai daug kartu, nemanyciau, kad turiu reikiamas kvalifikacijas ten patekti, tikrai nedalyvauciau.

    Bet kartotis prasmes nera, jei kam idomu, uzmest galit aki automane, ten siek tiek aprasiau, kodel ir kaip.
    http://automanas.lt/kalbam-su-arturu-kundeliu-apie-bmw-ir-svajoniu-darbo-konkursa/

    PS: dar del video, siai dienai didziausia problema – garso takelis. Reikia vietinio DJ’aus, kuris leistu panaudoti cia savo kurinio (-iu) dalis, nes taisykles draudzia bet koki autoriniu teisiu pazeidima. Tai jei kazkas kazka pazistat, buciau dekingas jei galetumet pagelbet 🙂

    • skirtumas says:

      Ne DJ’us, bet geras muzikantas, bei labai stipriai apsišvietęs žmogus: http://noriugroti.popo.lt/
      Nežinau ar jam nors kiek įdomūs panašūs projektai, bet paklausti neskauda 😉

      • Arturas says:

        Aciu! Prie variantu priskirsim, bet cia tikrai panasu labai rimtas muzikantas ir kad ir kaip tokius zmones beuzskaityciau, auto filmukui deja geriausiai limpa klubinis taskalas, kazkas panasaus, ka groja zip’as… galu gale ir pats turbut nebus pernelyg interesuotas savo muzika tokiem vaikiskiem palakstymam skirti 🙂

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar